söndag 27 november 2011

Första Advent

Godmorgon kära vänner.
Idag brinner det första ljuset så klart. Lite fix här hemma har jag hunnit med men det mesta får nog vänta till närmare jul.Maken kom hem med pyttesmå granar från skogen igår å granris å mossa så det är bara att köra igång när lusten faller på.
 Ute blåser det friskt och regnet har just upphört. Idag styr jag kosan söder ut först ska jag adventspynta lite hos pappa så han får det mysigt på boendet och sedan på med munskydd och hem till mamma och hänga upp julgardiner och lite annat fix. Men kanske ska jag stanna till på IKEA och se om de har något kul att bjuda på till jul. Ljus behövs iallafall alltid här hemma.
När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få Advent.

Det strålar nu en stjärna i mitt köksfönster.

Den charmiga handmålade stjärnhästen BISSE från AJ signerat har fått ta plats i fönstret.

I vardagsrummet blev det i år enkla vita gardiner som pryds med små gröna kransar jag snodde ihop igår,bandet är gamla rivna örngott.

Ljusen i dessa lyktor har nu fått ge plats åt vita hyacinter.


Önskar er en mysig första Advent.
Kram Katha

torsdag 24 november 2011

Ett steg närmare.

God eftermiddag kära vänner!

Här hemma har nu Advent kommit ett steg närmare. Jag har fixat ihop några stakar och i fönstren står stjärnor och väntar på att tändas. Men oj vad man får dammtorka här hemma när man ska göra minsta lilla men det blir ju rent å fint på köpet....

Det är en fröjd att trippa runt bland alla mysiga bloggar just nu å se hur mycket fint som skapas, både saker som tillverkas och hem som pryds så fint i väntans tider. Tack alla snälla rara som så snällt och givmilt delar med sig av sina tips och ideer. Det gör ju vår värld vackrare. Ute har nu redan mörkret kommit  å Basse vill gå ut och spisen i köket ropar på mig :) Men sen hoppas jag få lite tid över att titta runt vill se MEEERA!!!



En adventsljusstake som jag har pillat ihop själv.

En zinkbricka med fyra hyacintglas som jag frostsprayat och fyllt med pearl jelly och runt glasen band med en liten siffra i.

Den andra staken blev en betongform fylld med grovsalt och fyra små blockljus.(de stora var slut här hemma)

Varje blockljus är sedan dekorerat med söta hjärtan från Agneta med bloggen Nyanser av vitt.

Min favorit julmust har fått flytta in i dricka lådan jag fick av sonen till förra julen. I den andra flasklådan har röda(Tror ni de blir röda?) och vita hyacinter fått omslag av gamla tårtpapper.

Kram på er goa vänner!

Katha

tisdag 22 november 2011

väntan.

HEJ !



Väntar och längtar ni precis som jag? Ja advent är ju väntans tider på jul men tänk nu längtar jag till första advent så mysigt att få ta fram stakar och stjärnor. Å det blir dax för att byta gardiner, ta hem julblommor mysa med glögg och vänta och längta.
  På Violas julmarknad köpte jag små söta hjärtan i trä av Agneta med bloggen nyanser av vitt som jag får visa er en annan dag när jag inhandlat ny blockljus har tänkt att de ska få pryda årets adventsljusstake.

 Inte ska man stressa utan ge sig tid att njuta ( ja drömma går ju...) men det är många måsten i dessa tider men de flesta är som tur är bara ett stort nöje.

Som ni ser på bilderna har jag fixat egen snö på mina julkottar. De brukar bli så fina att dekorera med. Å så är de så härligt stora!

Mina jägare i familjen uppskattade inte att jag dekorerade deras rådjurshorn. Så kottarna får nog inta en annan plats så småningom.

En kotte som fått möta en pensel i vitt.

Hornen på väggen är perfekta som torkställning.

Kanske ska de få hänga kvar som dekoration över julen.


Önskar er en skön kväll!

      Kram Katha

onsdag 16 november 2011

Vinnare!

Hej!

En litet minne av sommaren kan lysa upp en mörk november kväll. Det kan ibland kännas långt till att ljuset och värmen ska komma tillbaka men snart får vi tända mysiga adventsljus och njuta av doftande glögg och pepparkakor därtill. En underbar tid väntar.

Helgens Julmarknad hos Violan var en mycket trevlig tillställning så roligt att få träffa många härliga bloggvänner. Och så klart roligt att få sälja så mycket av de saker man tillverkat och imorgon ska jag till Butiken det Lilla Hönshuset med jul inspirerade saker. Är så roligt!
En doftande Pion till er kära bloggvänner.
Jag har ju haft en liten utlottning här på min blogg och vill tacka alla som ville vara med. Och nu till vinnaren

GRATTIS TILL ANNA-MARIA MED BLOGGEN ETT RÖTTMONOGRAM!!!!!

Maila mig din adress så kommer tavlan på posten.

Varma kramar KATHA

fredag 11 november 2011

Hjärtan.

Hej på er vänner!

Ja här fixas det med det sista inför helgens julmarknad hos Violan på Bossgård. Ska  bli så roligt att träffa flera av er  gamlabloggvänner och kanske även några nya. Det är så härligt att stå på marknad för det är så mysigt att träffa människor och få små prata om det mesta och de flesta har gått om tid och myser själva. Ett antal hjärtan,ljus,dekorerade chokladkakor,canvastavlor och jul-te ,åh så mina JULKORT har nu packats ner så imorgon bitti drar jag till Östra Husby!!! Hoppas vi ses där!!

VARMT VÄLKOMMEN SKA DU KÄNNA DIG!!!
Ett juligt hjärta i rött och vitt.

Här har ett vitt hjärta fått en liten virkad blomma som dekoration.

En kökshandduk av äldre modell med ett vackert monogram har här fått nytt liv som hjärta.

Ett hjärta i vitaste vit med en liten pärla som pryder blomman.


Varma Kramar Katha i Kortmakeriet.

Ps glöm inte bort att du fortfarande kan delta i min utlottning.

lördag 5 november 2011

Alla helgonsdag.

God kväll i mörkret.

Idag lyser ljuset här på min blogg för kusinens son Mikael som hastigt gick bort i en trafikolycka för tre veckor sedan,endast 21 år gammal.
Idag har altanen fått en mer vintrig skrud.

Mitt blomster bord har också fått lite nytt att vila ögonen på. Julgransljus att sätta i hållarna måste inhandlas.

Det fina zinkfatet jag fick av mamma är nu fyllt av äpplen och kanel som vilar på en mossbädd. Vi får ser hur länge vår "kära" skatfamilj kan låta det vara ifred trots att äpplena är av trä. Värmeljus älskar dessa bevingade grannar.... (hopplösa)

Här inne i lådan blir det lite känsla av stall. Kanske lite halm skulle passa?

 Ja som ni ser så har jag ägnat en del av dagen till att fixa på våran altan. Men oj va mörkret kommer snabbt nu. Så det får bli lite kvällsbilder idag.
Det är så kul att fixa lite för då kommer alla tankar och ideer på vad man skulle kunna göra.Men än är det långt kvar till jul så mer saker ska nog få flytta in så småningom. Å redan nästa helg är det dax för julmarknad på Bossgård och då kommer det säkert att inte bara säljas utan köpas hem hit i massor som vanligt. Dessa blogg vänner gör så fina saker som man inte kan motstå att shoppaloss ordentligt.

Ha nu en skön kväll och var rädda om er.
Kram
Katha

onsdag 2 november 2011

Höstlov.

Hej alla rara bloggisar!

Vill börja med att tacka för alla era rara tips och hälsningar till min onda rygg.(den blir nog bättre snart)

Ja idag är verkligen himlen jämngrå här i Ljunga. Jag har höstlov idag och vaknade med tanken idag ska jag..... men nej Det gör jag en annandag. Har mest strosat runt å pillat lite här å lite där. Jag kan lova det är mycket som jag både borde och vill göra men oj va skönt det kan vara att bara vara ibland.
Ikväll kommer dottern hem med tåget från Stockholm,är ovant att hon är borta själv i flera dagar. Ska bli kul att ses igen!

Lite mera pyssel inför julmarknaden är nu klart. Tomten kommer tidigt med paket i år....


Ett paket med små söta änglar.

Ett paket i julens färger rött och grönt med en liten Magnolia flicka.

Mera paket som kanske kan passa till någon ängel du ska besöka i juletid. Men vad är det i paketen???

CHOKLAD!!!
Som är så gott att både få och ge bort.
En enkel liten gåva som kanske kan passa till värdinnan på ett av alla kommande mysiga glöggpartyn som väntar.


KRAM
KATHA